ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Δρ. Μανώλης Δερμιτζάκης - Νευρολόγος

Διδάκτωρ τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ.
Μετεκπαιδευθείς στο Godeshohe, Γερμανία.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Υπάρχει ένας μύθος για την φαρμακευτική αντιμετώπιση των νευρολογικών παθήσεων. Τα φάρμακα ίσως θεωρούνται «βαριά» και ότι θα έχουν πολλές παρενέργειες για τους ασθενείς. Η αλήθεια είναι καταρχάς ότι όλα γενικά τα φάρμακα στόχος είναι να βοηθήσουν τον ασθενή σε μια πάθηση που έχει, οπότε τα φάρμακα είναι ειδικά δεν είναι «Βαριά». 

Δεύτερον, πλέον στη Νευρολογία -όπως και γενικότερα στην Ιατρική- χρησιμοποιούμε πλέον και φυτικές ουσίες ή συνδυασμούς βιταμινών που όμως έχουν μια κλινική τεκμηρίωση ότι βοηθούν, για τα οποία έχουν γίνει μελέτες. 

Τρίτον, πλέον υπάρχει η δυνατότητα (και στο ιατρείο μας) να γίνει γονιδιακή ανάλυση για το γενετικό προφίλ του ασθενούς και ποια φάρμακα συγκεκριμένα θα τον βοηθήσουν και σε ποια έχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανίσει παρενέργειες. Η διαδικασία αυτή αρκεί να γίνει για μια φορά στην ζωή του ασθενούς. Παίρνουμε σάλιο από τον ασθενή στο ιατρείο και σε λίγες ημέρες έχουμε μια πολυσέλιδη αναφορά για όλα τα νευρολογικά φάρμακα και πως αντιδρά σε αυτά.

Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ειδική κατασκευή φαρμάκου για τον εκάστοτε ασθενή π.χ. στην ημικρανία ο ασθενής να λαμβάνει ένα χάπι που θα δημιουργηθεί σε φαρμακευτικό εργαστήριο ειδικά για αυτόν και να περιέχει συνδυασμό φαρμάκου και βιταμίνης.

Γίνεται κατανοητό ότι στόχος της θεραπείας είναι να είναι προσωποποιημένη και να προσαρμοστεί στα χαρακτηριστικά του ασθενούς ή/και στο γενετικό του προφίλ ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς παρενέργειες

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

– Ακολουθήστε μας στα  Social Media για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα που σας αφορούν –

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Το Ιατρείο μας λειτουργεί πρωί – απόγευμα καθημερινές ΜΟΝΟ με ραντεβού και βρίσκεται στην Τούμπα Θεσσαλονίκης επί της οδού Δημ. Τσιαπάνου 36-38 στον 1ο όροφο.

Ονοματεπώνυμο *
Email *
Μήνυμα