TRAJTIMET

Dr. Manolis Dermitzakis - Neurolog

Doktor i Departamentit të Mjekësisë, A.U.Th.
TRAJTIMI I MIGRENAVE NË MJEKËN E SPECIALIZUAR PËR DHIMBJEN E KOKËS

TRAJTIMET

Ekziston një mit për trajtimin medicinal të sëmundjeve neurologjike. Ilaçet mund të konsiderohen "të rënda" dhe se do të kenë shumë efekte anësore për pacientët. E vërteta është para së gjithash që të gjitha ilaçet e përgjithshme synojnë të ndihmojnë pacientin me një gjendje që ka, ndaj ilaçet janë të veçanta dhe jo të “Rënda”. 

Së dyti, tani në Neurologji - si në mjekësi në përgjithësi - tani përdorim edhe substanca bimore ose kombinime vitaminash të cilat megjithatë kanë një dokumentacion klinik që ndihmojnë, për të cilat janë bërë studime. 

Së treti, tashmë është e mundur (edhe në klinikën tonë) që të bëhet një analizë gjenetike e profilit gjenetik të pacientit dhe cilat medikamente do ta ndihmojnë në mënyrë specifike dhe cili ka një probabilitet të lartë për efekte anësore. Kjo procedurë mjafton të bëhet një herë në jetë të pacientit. I marrim pështymë pacientit në zyrën e mjekut dhe për pak ditë kemi një raport me shumë faqe për të gjitha barnat neurologjike dhe mënyrën se si ai reagon ndaj tyre.

Së fundi, ekziston mundësia për të bërë një ilaç të veçantë për çdo pacient, p.sh. në migrenë, pacienti duhet të marrë një pilulë që do të krijohet në një laborator farmaceutik posaçërisht për të dhe të përmbajë një kombinim të ilaçit dhe vitaminës.

Kuptohet që qëllimi i trajtimit është të personalizohet dhe të përshtatet me karakteristikat dhe/ose profilin gjenetik të pacientit në mënyrë që të ketë rezultatin më të mirë të mundshëm pa efekte anësore.

QENDRONI TË INFORMUAR

– Na ndiqni në rrjetet sociale që të mësoni të parët lajmet që ju shqetësojnë –

Kjo faqe interneti përdor biskota për t'u siguruar që keni përvojën më të mirë në faqen tonë të internetit.

Klinika jonë është e hapur paradite-pasdite gjatë ditëve të javës VETËM me termin dhe ndodhet në Toumpa Selanik në Dim. Tsiapanou 36-38 në katin e 1-rë.

Emri i plotë *
email *
Mesazh