Dr. Manolis Dermitzakis

Doktor i Departamentit të Mjekësisë, A.U.Th.

TRAJTIMI I MIGRENAVE NË MJEKËN E SPECIALIZUAR PËR DHIMBJEN E KOKËS

“Mirë se vini në faqen time personale. Këtu, përveç CV-së sime me artikujt, njoftimet, fjalimet dhe publikimet e mia në konferencë, do të gjeni edhe informacione mjekësore për gjendje të ndryshme neurologjike, si dhe një faqe me shërbimet dhe ekzaminimet e kryera në klinikë.”

KLINIKA E KOKËDHIMBJES

Në klinikat e dhimbjes së kokës, dhimbja e kokës dhe migrena trajtohen nga specialistë
neurologë që merren me klasifikimin dhe diagnozën diferenciale të dhimbjeve të kokës
dhe të administrojë trajtime të specializuara.

ZYRA E MJEKUT

Klinika e kompletuar dhe qasje laboratorike me mundësinë e kryerjes së studimeve të specializuara laboratorike, si dhe monitorimi në shtëpi.

TRAJTIMI

Në bazë të saj Qasja holistike ndaj pacientëve tanë, ne ofrojmë shërbime të personalizuara të diagnostikimit , trajtimit dhe rehabilitimit për problemet neurologjike akute dhe kronike.

SARS-COV-2

Informacion në lidhje me takimin tuaj
në mes të një pandemie.

Përditësim i rëndësishëm…

Dr. Manolis Dermitzakis

– Shikoni CV-në e plotë –

TRAJTIMI I SULMEVE TË MIGRENES

Trajtim efektiv e sulmeve të migrenës varet nga marrja në kohë e mjekimit të duhur. Rreziku i përdorimit të tepërt dhe të pakontrolluar të barnave analgjezike mund ta përkeqësojë lehtësisht gjendjen duke shkaktuar një dhimbje koke shtesë të shkaktuar nga ilaçet. Për këtë arsye është e nevojshme regjistrimi i medikamenteve të marra dhe monitorimi i rregullt neurologjik. 

Mëso më shumë…

Orët e operacionit

Çdo ditë mëngjes - pasdite Me takim

Çdo ditë mëngjes - pasdite

* Me takim

TRAJTIMI I INCIDENTEVE KRONIKE NEUROLOGJIKE

Në rastet kronike, pas diagnozës fillestare dhe njëkohësisht me trajtimin, ne ofrojmë mbështetje dhe udhëzime si për pacientin ashtu edhe për kujdestarët e tij, me qëllim të vetëkujdesit ndaj pacientit dhe përmirësimit të cilësisë së jetës për të dhe mjedisin e tij.

QENDRONI TË INFORMUAR

– Na ndiqni në rrjetet sociale që të mësoni të parët lajmet që ju shqetësojnë –

Kjo faqe interneti përdor biskota për t'u siguruar që keni përvojën më të mirë në faqen tonë të internetit.

Dr. Manolis Dermitzakis

Doktor i Departamentit të Mjekësisë, A.U.Th.

TRAJTIMI I MIGRENAVE NË MJEKËN E SPECIALIZUAR PËR DHIMBJEN E KOKËS

 Migrena është një gjendje neurologjike që vlerësohet se prek mbi 12% të popullsisë së përgjithshme, megjithëse ka me incidencë 3 herë më të lartë te femrat. Gjithashtu studimet kanë treguar se 5% e fëmijëve vuajnë nga migrena. Simptomat e saj, si tek të rriturit ashtu edhe te fëmijët, mund të përfshijnë dhimbje koke të forta dhe intensive me tendencë për të shkaktuar të vjella, si dhe ndjeshmëri të lartë ndaj dritës, zhurmave dhe aromave; te femrat migrena mund të lidhet edhe me ciklin e periodave. Migrena ndikon së tepërmi në cilësinë e jetës së pacientëve dhe NUK është një dhimbje koke e thjeshtë; ajo është një gjendje shëndetësore. Shumë pacientë kalojnë një pjesë të mirë të jetës me frikën e krizës së ardhshme të migrenës; ata nuk mund të shijojnë jetën familjare e shoqërore dhe migrena bëhet shkak që hasin probleme edhe në jetën profesionale. Këta pacientë përdorin shumë shpesh ilaçe (madje dhe abuzojnë me përdorimin e tyre) kundër dhimbjeve çdo ditë. Shumë pacientë ndihen të dëshpëruar pasi problemi shndërrohet në shqetësim kronik dhe të afërmit e tyre e mjekët mund të mos e kuptojnë se çfarë po kalojnë. Hapat e parë në zyrë janë të kuptosh shkallën e problemit të pacientit me migrenë, por edhe t'i bësh pacientit të kuptojë se ka medikamente (të reja dhe të vjetra) që mund të zvogëlojnë frekuencën dhe intensitetin e dhimbjes së kokës dhe se ai duhet të ndalojë abuzimin. qetësuesit e dhimbjeve. Kështu i ndajmë medikamentet e migrenës në medikamente speciale (triptan, ditan, gepants) që jepen kur pacienti ka dhimbje ose ka të përziera dhe të vjella dhe në ilaçe që veprojnë në mënyrë profilaktike dhe duhet të merren çdo ditë nga pacienti. Përveç kësaj, ekzistojnë medikamente parandaluese për migrenën si toksina botulinum e tipit A (Botox-i i mirënjohur - mund të shihni një video duke klikuar këtu) që bëhet nga një neurolog i specializuar çdo tre muaj ose antitrupat monoklonale që pacienti i bën vetë zakonisht një herë në muaj. Mesazhi për të gjithë njerëzit që vuajnë nga migrena është se gjendja e tyre shëndetësore nuk është një ‘’rrugë pa krye’’ dhe se ia vlen të provoni sistematikisht një trajtim të veçantë, pavarësisht se sa e avancuar është gjendja e tyre shëndetësore dhe pavarësisht dëshpërimit që mund të ndjejnë për këtë. Përveç kësaj, vitet e fundit janë hedhur në treg shumë ilaçe të reja dhe efektive për migrenën. Telefononi klinikën për të rezervuar një konsultë: 00302310923883 dhe 00306937415244

SARS-COV-2

Për klinikë zbatohen masat në lidhje me koronavirusin SARS-CoV-2 (COVID-19). Prandaj:

  •  Vizita në zyrë bëhet VETËM me një takim paraprak telefonik, edhe nëse është një rishikim, rezultate testimi ose recetë.
  • Ju lutemi të arrini SAKTËSisht në orën e caktuar të takimit.
  •  Duhet të vijë VETËM personi që do të ekzaminohet pa SHOQATA (përveç rastit kur ka nevojë absolute si problem lëvizshmërie ose demencë).
  •  Frekuentimi bëhet me MASKË, e cila duhet të mbulojë edhe hundën
  •  Midis takimeve, dhoma e ekzaminimit ajroset për 5 minuta.

Përditësim i rëndësishëm…

Klinika jonë është e hapur paradite-pasdite gjatë ditëve të javës VETËM me termin dhe ndodhet në Toumpa Selanik në Dim. Tsiapanou 36-38 në katin e 1-rë.

Emri i plotë *
email *
Mesazh