Др. Манолис Дермицакис

Доктор на катедрата за медицина, А.У.Т.

Третман на мигрена во специјализирана клиника

„Добредојдовте на мојата лична веб-страница. Овде, покрај моето CV со мои написи, соопштенија, конференциски разговори и публикации, ќе најдете и медицински информации за различни невролошки состојби, како и страница со услугите и прегледите извршени на клиниката.

КЛИНИКА ЗА ГЛАВОБОЛКА

Во клиниките за главоболка, главоболката и мигрената ги третираат специјалисти
невролози кои се занимаваат со класификација и диференцијална дијагноза на главоболки
и администрирање на специјализирани третмани.

ЛОКАРИЈАТА

Комплетна клиника и лабораториски пристап со можност за спроведување на специјализирани лабораториски студии, како и домашен мониторинг.

ТРЕТМАН

Врз основа на неа холистички пристап кон нашите пациенти, нудиме персонализирана дијагноза , третман и услуги за рехабилитација за акутни и хронични невролошки проблеми.

САРС-КОВ-2

Информации за вашиот состанок
среде пандемија.

Важно ажурирање…

Др. Манолис Дермицакис

– Видете целосно CV –

ТРЕТМАН НА МИГРЕНИНСКИ НАПАДИ

Ефективен третман на нападите на мигрена зависи од навременото примање на соодветните лекови. Ризикот од прекумерна и неконтролирана употреба на аналгетски лекови може лесно да ја влоши состојбата со предизвикување дополнителна главоболка предизвикана од лекови. Поради оваа причина, потребно е евидентирање на земените лекови и редовно невролошки мониторинг. 

Научи повеќе…

Часови на работа

Секојдневно наутро - попладне Со закажување

Секојдневно утро - попладне

* Со закажување

ТРЕТМАН НА ХРОНИЧНИ НЕВРОЛОШКИ ИНЦИДЕНТИ

Во хронични случаи, по првичната дијагноза и во исто време со третманот, даваме поддршка и насоки како на пациентот така и на неговите старатели, со цел самогрижа за пациентот и подобрување на квалитетот на животот за него и за негова помош. неговата околина.

ОСТАНЕТЕ ИНФОРМИРАНИ

– Следете не на социјалните мрежи за први да ги дознаете новостите што ве засегаат –

Оваа веб-локација користи колачиња за да се осигураме дека го имате најдоброто искуство на нашата веб-страница.

Др. Манолис Дермицакис

Доктор на катедрата за медицина, А.У.Т.

Третман на мигрена во специјализирана клиника

 Мигрена е невролошка состојба за која е проценето дека влијае на повеќе од 12% од општата популација, иако нејзината инциденца е 3 пати повисока кај жените. Дополнително, студии имаат покажано дека 5 % од децата страдаат од мигрени. Симптомите, и кај возрасни и кај деца, може да бидат силни и интензивни главоболки со нагон за повраќање, како и висока чувствителност на светлина, звуци и мириси, додека кај жените мигрените може исто така да бидат поврзани со нивниот месечен циклус. Мигрената сериозно влијае на квалитетот на живот на пациентот и НЕ Е едноставна главоболка; таа е состојба. Има пациенти кои поминуваат години од нивните животи со стравот од следната криза на мигрена; тие не можат да уживаат во нивниот семеен и социјален живот и се соочуваат со проблеми во нивниот професионален живот исто така, поради мигрена. Прилично често, овие пациенти користат (и злоупотребуваат) аналгетици на секојдневна основа. Многу пациенти се чувствуваат очајно бидејќи проблемот е хроничен и нивните роднини и лекари може да не сфаќаат низ што минуваат тие. Првите чекори во канцеларијата се и да се разбере степенот на проблемот на пациентот со мигрена, но и да се направи пациентот да разбере дека постојат лекови (нови и стари) кои можат да ја намалат и зачестеноста и интензитетот на главоболката и дека тој треба да престане да ја злоупотребува. лековите против болки. Вака ги делиме лековите за мигрена на специјални лекови (триптани, дитани, гепанти) кои се даваат кога пациентот има болки или има гадење и повраќање и на лекови кои делуваат профилактички и мора да ги зема секој ден од пациентот. Покрај тоа, постојат превентивни лекови за мигрена како што е ботулински токсин тип А (добро познатиот ботокс - можете да видите видео со кликнување овде) што го прави специјализиран невролог на секои три месеци или моноклонални антитела кои пациентот сам ги прави обично еднаш месечно. Пораката за сите луѓе што страдаат од мигрена е дека нивната состојба не е ќорсокак и дека вреди систематски да се проба посебен третман, без оглед на тоа колку е напредната состојбата и без оглед на тоа колку очајни може да се чувствуваат. Покрај ова, многу нови и ефективни лекови за мигрена се пуштени во промет во претходните години. Закажете состанок во клиниката: 00302310923883 и 00306937415244

САРС-КОВ-2

Мерките поврзани со коронавирусот SARS-CoV-2 (COVID-19) се однесуваат на клиниката. Оттука:

  •  Посетата во канцеларија е САМО со претходен телефонски термин, дури и ако е преглед, резултати од тест или рецепт.
  • Ве молиме пристигнете ТОЧНО во закажаниот термин.
  •  Треба да дојде САМО тој што треба да се прегледа без ЗДРУЖЕНИЕ (освен ако има апсолутна потреба како проблем со подвижноста или деменција).
  •  Присуството е со МАСКА, која мора да го покрие и носот
  •  Помеѓу состаноци, просторијата за испитување се проветрува 5 минути.

Важно ажурирање…

Нашата клиника работи наутро-попладне во работните денови САМО со закажување и се наоѓа во Тумпа Солун на Дим. Цијапану 36-38 на 1 кат.

Целосно име *
е-пошта *
Порака