ПОЛИТИКА ЗА КОЛАЦИ

Др. Манолис Дермицакис - невролог

Доктор на катедрата за медицина, А.У.Т. Преквалификуван во Годешохе, Германија.

ПОЛИТИКА ЗА КОЛАЦИ

На колачиња се мали текстуални датотеки што се складирани од веб-локација во прелистувач (интернет прелистувач) за време на нашата навигација и потоа ги преземаме за да може да ја препознае следниот пат кога ќе ја посетите.
Но, колачињата никогаш не содржат лични информации, кои би можеле да му овозможат на некој да контактира со посетителот на веб-страницата, како на пр е-пошта итн.
Во својата „Изјава за приватност dermitzaki.gr, која е достапна на веб-страницата   https://dermitzaki.gr/политика за приватност/ , можете да дознаете за личните податоци што ги собираме за вас.

1. Видови колачиња
Компанијата може да користи колачиња од следниве типови за да промовира подобра услуга за посетителите на веб-локацијата, персонализација на информациите и преференциите на секој прелистувач.

1.1 Потребни колачиња
Тие се колачиња кои се неопходни за функционирање на веб-локација. Без колачиња веб-локацијата не може да функционира правилно. Ние не бараме ваша конкретна согласност за оваа специфична категорија колачиња. За сите други колачиња е потребна ваша согласност.

1.2 Колачиња за функционалност
Тие се колачиња кои ја подобруваат функционалноста на веб-страницата. Благодарение на користењето на овие колачиња, прелистувањето е приспособено на вашите интереси и на тој начин можеме да заштедиме време што би го изгубиле за повторно внесување на информации.

1.3 Колачиња од трета страна
1.3.1 Google Analytics: Веб-страницата на компанијата користи Google Analytics „Ремаркетинг и рекламни карактеристики“, преку кои нашата компанија собира информации. Овие информации и помагаат на нашата компанија да ја подобри својата веб-страница врз основа на преференциите на нејзините посетители. Собраните информации се испраќаат и се складираат на сервер во сопственост на Google во САД. За повеќе информации за Политиката за приватност на Google, посетете ја следната веб-локација https://policies.google.com/privacy?hl=en а особено врската https://support.google.com/analytics/answer/6004245.
Во случај да не сакате вашите податоци да ги собира Google Analytics, можете да ја преземете и инсталирате програмата за откажување од Google Analytics во вашиот прелистувач на врската подолу:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/
1.3.2 Фејсбук: Веб-страницата на компанијата има копчиња за промовирање или споделување страници на социјалните медиуми. Овие копчиња работат преку код кој е достапен од Facebook. Овој код, меѓу другото, поставува колаче. Ве молиме прочитајте ја политиката за приватност на Facebook (која може периодично да се менува) за да видите што прави со податоците што ги собира со овој код. Компанијата нема никакво влијание на ова.
1.3.3 YouTube: Веб-страницата на компанијата користи видео датотеки од YouTube. Овие датотеки содржат колачиња. Ве молиме прочитајте ја политиката за приватност на YouTube (која може периодично да се менува) ако сакате повеќе информации за колачињата што ги користи и што прави со податоците што ги собира со овие колачиња. Компанијата нема никакво влијание на ова.

2 Контрола на колачиња
Можете да контролирате и/или бришете колачиња според вашите желби. Можете исто така да ги избришете сите колачиња што се веќе на вашиот компјутер (или кој било уред што се користи за прелистување на интернет), како и да ги поставите повеќето веб-прелистувачи да спречат колачиња за инсталација.
Меѓутоа, во овој случај, можеби ќе треба сами да приспособувате одредени параметри секогаш кога ќе посетувате веб-локација (веб-страница). Исто така, со бришење колачиња, некои услуги може да не работат.

3 Прифаќање на инсталацијата на колачиња
Посетителот со навигација на веб-страницата dermitzaki.gr се информира при првиот пат кога ќе ја внесе со соодветна референца на дното на страницата дека прифаќа и разбира дека употребата на колачиња е неопходна за негово непречено функционирање.
Во спротивно, тој мора да престане да ја прелистува веб-страницата или да ја оневозможи употребата на колачиња во поставките на прелистувачот. Ако колачињата не се инсталирани, може да има значително влијание и врз функционалноста на веб-локацијата и врз можноста за примање информации или услуги од dermitzaki.gr

4 Деактивирање/активирање на одредени колачиња
Компанијата работи на тоа да ви овозможи можност да управувате со инсталацијата на колачиња што ги претпочитате на нашата веб-локација, но оваа функција моментално е во развој. Како привремен чекор, подолу даваме детални информации за сите колачиња поставени на вашиот компјутер од нашите веб-локации и нивната корисност, како и детали за тоа како може да се оневозможат, каде што е достапна оваа опција.
Табелата подолу ги прикажува колачињата што ги користиме и причините поради кои го правиме тоа. Оваа информација редовно се ажурира, но доколку забележите некакви недоследности, ве молиме контактирајте со нас.

За да ја прочитате деталната листа на колачиња и да ги конфигурирате вашите поставки, посетете Промени ги поставките за колачиња.

Закажете состанок за Мигрена Невролошки преглед Закажување Совети

2310 923 883 693 741 5244

Оваа веб-локација користи колачиња за да се осигураме дека го имате најдоброто искуство на нашата веб-страница.

Нашата клиника работи наутро-попладне во работните денови САМО со закажување и се наоѓа во Тумпа Солун на Дим. Цијапану 36-38 на 1 кат.

Целосно име *
е-пошта *
Порака