ИЗЈАВА ЗА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Др. Манолис Дермицакис - невролог

Доктор на катедрата за медицина, А.У.Т. Преквалификуван во Годешохе, Германија.

ИЗЈАВА ЗА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Оваа изјава за заштита на личните податоци ги опишува личните податоци што ги dermitzaki.gr собира за вас, како ги користиме и заштитуваме вашите лични податоци и изборите што ги имате за тоа како ги користиме тие податоци.

Ние признаваме дека заштитата на личните податоци е постојана одговорност и затоа периодично ќе ја ажурираме и дополнуваме оваа Изјава. Ве молиме посетете ја нашата веб-страница од време на време https://dermitzaki.gr/ за да се осигурате дека сте свесни и задоволни со какви било промени.

1. Кои сме ние
Ние смеdermitzaki.com – НЕВРОЛОГ ЕМАНУЕЛ ДЕРМИЦАКИС, Невролошка клиника лоцирана во Тумпа, Солун, поштенско сандаче 543 52, Дим. Цијапану 36-38 на 1 кат.

 

Посветени сме на обезбедување безбедна средина, подобрување на грижата за пациентите и обезбедување оперативен квалитет во рамките на временските и буџетските ограничувања. Во нашата Клиника лекуваме мноштво невролошки заболувања и постојано инвестираме во современа технолошка опрема.

2. Кои лични податоци ги собираме за вас?
2.1. Целосно име / Име на компанијата. Ги собираме имињата и презимињата на нашите клиенти и имињата на лицата за контакт на нашите клиенти кога тие изразуваат интерес за нашите услуги или се регистрираат за нашиот билтен (билтен) или учествувајте во нашите натпревари и промоции.
2.2. И-мејл адреса. Ја собираме адресата на е-пошта на нашите клиенти и контактите со клиентите кога тие изразуваат интерес за нашите услуги или се регистрираат за нашиот билтен (билтен) или учествувајте во нашите натпревари и промоции.
2.3. поштенска адреса. Ја собираме домашната или деловната адреса на нашите клиенти за целите на наплата и за испраќање на сите печатени фактури по пошта.
2.4. Други информации за контакт. Ние собираме други информации за контакт, како што се телефонскиот број на нашите клиенти или лицата за контакт со клиентите, за да ги обезбедиме нашите услуги подобро и побрзо.
2.5. Детали за цените. Ги собираме информациите на нашите клиенти кои се неопходни за фактурирање на нашите услуги, како што е на пример А.Ф.М. и А.М.К.А.
2.6. Се обидуваме да го минимизираме ризикот за вашите права и слободи со тоа што не ги собираме вашите чувствителни лични податоци.

3. Како ги собираме вашите лични податоци?
Ние ги собираме вашите лични податоци кога го изразувате вашиот интерес за нашите услуги, кога влегуваме во договорен однос за обезбедување на нашите услуги, кога ја посетувате нашата веб-страница или кога се регистрирате на билтен нас. Ние не ги продаваме вашите лични податоци на никого и ги споделуваме само со трети страни кои го олеснуваат обезбедувањето на нашите услуги за вас.

4. Како ги користиме (обработуваме) вашите лични податоци?
Ние ги користиме вашите лични податоци за следните цели:
4.1. Обезбедување на нашите услуги. Обезбедување услуги во здравствениот сектор.
4.2. Маркетинг и/или промотивни акции, како учество на натпревари или е-пошта што периодично им ги испраќаме на оние кои се претплатиле на нашиот билтен. Во списокот на луѓе на кои им испраќаме билтени, може да ги додадеме и оние кои ни ги даваат нивните адреси на е-пошта за време на нашата комуникација и кои ни кажуваат дека сакаат да добиваат билтени. Во секој билтен, на примачот му се дава можност да изјави дека не сака да прима други билтени од нас.

5. Законска основа за обработка на вашите лични податоци
5.1. Обработката на вашите лични податоци за обезбедување на нашите услуги за вас се заснова на склучување и извршување на договор или - на ваше барање - на подготвителни дејствија за склучување и извршување на договор.
5.2. Обработката на вашите лични податоци за маркетинг и/или промотивни цели се заснова на ваша согласност.
5.3. Во некои случаи, обработката на вашите лични податоци е неопходна за целите на нашите легитимни интереси или за целите на нашето усогласување со националното и/или европското законодавство.

6. Време на задржување на вашите лични податоци
6.1. Ги чуваме вашите лични податоци онолку долго колку што трае нашиот деловен однос. Ги чуваме личните податоци на нашите клиенти и потрошувачи најмалку петнаесет (15) години за да можеме да ја исполниме нашата обврска да водиме точна евиденција за даночните или другите управни органи.
6.2. Ги чуваме личните податоци на лицата кои се регистрирале на билтени (и/или во нашите промотивни активности) додека овие лица не ни кажат дека повеќе не сакаат да добиваат билтени и/или промотивен материјал од нас.
6.3. За повеќе информации за тоа каде и колку долго се чуваат вашите лични податоци, ве молиме контактирајте contact@dermitzaki.gр.

7. Гаранции што ги преземаме за да ги заштитиме вашите податоци
Кога ни ги давате вашите лични податоци, ние преземаме чекори за да се осигураме дека тие се чуваат безбедни. Со цел да ги заштитиме вашите лични податоци, преземаме физички, технички и организациски мерки за да ги заштитиме. Ја ажурираме и прегледуваме безбедносната технологија што ја користиме на тековна основа. Ние го ограничуваме пристапот до вашите лични податоци само на оние вработени кои треба да ги знаат тие податоци за да ви обезбедат придобивки или услуги. Дополнително, ги едуцираме вработените за важноста на доверливоста и одржувањето на приватноста и безбедноста на вашите лични податоци. Меѓу другото, ги имплементиравме следните технички и организациски мерки и процедури за заштита на вашите лични податоци од каква било загуба, промена, незаконска обработка или промена:
– шифрирање;
– откривање и управување со безбедносни прекршувања;
– употреба на сервери лоцирани во простории со ограничен пристап и предмет на редовни проверки;
– употреба на информациски системи и компјутерски програми инсталирани на начин што ја минимизира употребата на личните податоци на корисникот и/или податоците за автентикација;
– донесување посебни процедури за чување на личните податоци и безбедно бришење/уништување;
– пристап до системи и бази на податоци врз основа на „треба да се знае“.

8. Кога и како ги споделуваме вашите лични податоци со други?
Како дел од нашите активности, ние користиме трети лица провајдери кои обезбедуваат услуги во наше име. Така, можеби ќе треба да ги споделиме вашите лични податоци со нив. Сепак, со нив ги споделуваме вашите лични податоци само што се неопходни за да ги обезбедиме услугите што ги бараме и бараме од нив да ги заштитат вашите податоци и да не ги користат за други цели. Личните податоци што ги собираме од вас се чуваат во една или повеќе бази на податоци хостирани од трети страни лоцирани во Европската унија. Овие трети страни не ги користат или имаат пристап до вашите лични податоци за која било цел освен за складирање и преземање за нашата компанија.

9. Вашите права
Имате право да барате пристап до вашите лични податоци, кои ние ги обработуваме. Покрај тоа, ги имате следните права:
9.1. Право на исправка или бришење (во одредени случаи) на вашите лични податоци.
9.2. Право на ограничување на обработката или приговор на обработката на вашите лични податоци.
9.3. Право (предмет на услови) да ги добиете вашите лични податоци за користење на друго место.
9.4. Во случаи кога ги обработуваме вашите лични податоци врз основа на ваша согласност, вие исто така имате право да ја повлечете вашата согласност во секое време, без тоа да влијае на законитоста на обработката за периодот пред повлекувањето на вашата согласност.
За да ги остварите вашите права, пополнете го Формуларот за барање – Остварување на правата на субјектот на податоците.
Конечно, имате право да поднесете жалба до надлежниот грчки независен орган, кој е Управата за заштита на личните податоци (http://www.dpa.gr/).

10. Трансфер на лични податоци надвор од ЕУ
Личните податоци што ги собираме од вас не се пренесуваат или обработуваат надвор од Европската унија.

11. Употреба на колачиња
Ние користиме колачиња (мали текстуални датотеки што се зачувани на вашиот уред кога пребарувате на интернет) за поддршка на нашата веб-локација, за обезбедување на нашите онлајн услуги и за собирање информации. Колачињата ни овозможуваат, меѓу другото, да ги складираме вашите преференции и поставки, да доставуваме реклами врз основа на вашите интереси и да анализираме како функционираат нашата веб-страница и онлајн услугите.

12. Како да не контактирате?

Можете да не контактирате за секое прашање во врска со обработката на вашите лични податоци или нашата употреба на колачиња или за остварување на вашите права, користејќи електронска контакт форма на нашата веб-страница или преку е-пошта на contact@dermitzaki.gr

13. Информации за издавање – Промени и ажурирања
Оваа изјава последен пат е ажурирана на 12.12.2020 година.
Го задржуваме правото да ја измениме и ажурираме оваа Изјава во секое време, од која било причина, без известување до вас, освен објавување на ажурираната Изјава на нашата веб-страница. Можеме да испраќаме периодични е-пошта за да ве потсетиме на промените и ажурирањата на оваа Изјава, но треба често да ја проверувате нашата веб-страница за да бидете информирани за тековната и применлива Изјава за приватност.

Закажете состанок за Мигрена Невролошки преглед Закажување Совети

2310 923 883 693 741 5244

Оваа веб-локација користи колачиња за да се осигураме дека го имате најдоброто искуство на нашата веб-страница.

Нашата клиника работи наутро-попладне во работните денови САМО со закажување и се наоѓа во Тумпа Солун на Дим. Цијапану 36-38 на 1 кат.

Целосно име *
е-пошта *
Порака