EKZAMINIMI NEUROLOGJIK

Dr. Manolis Dermitzakis - Neurolog

Doktor i Departamentit të Mjekësisë, A.U.Th. Ritrajnuar në Godeshohe, Gjermani.

EKZAMINIMI NEUROLOGJIK

Fillimisht merret një historik i plotë:

 • për problemin aktual dhe arsyen e vizitës.
 •  historia mjekësore për sa i përket sëmundjeve të tjera duke përfshirë
  shtrimet e mëparshme në spital dhe operacionet e mundshme.
 •  medikamente të marra dhe të mundshme farmaceutike ose të tjera
  alergjitë

Një ekzaminim rutinë neurologjik përfshin:

 • Ekzaminimi i kafkës (kontrolli i nervit kranial)
 •  testi i lëvizshmërisë (testi i forcës së muskujve, kontrolli
  reflekset)
 •  ekzaminimi i ndjeshmërisë (hipestezi, palestezi, prekje e ashpër dhe
  dhimbje)
 •  testet cerebellar (kontrolli i ekuilibrit, sinergjia
  lëvizjet)
 • ekzaminimi i qëndrimit dhe ecjes (me të hapur dhe të mbyllur
  sytë)
 •  ekzaminimi psiko-intelektual dhe ekzaminimi i kujtesës (nëse është e nevojshme)

Përcaktimi i testeve diagnostikuese: 

 •  kontroll hematologjik dhe biokimik
 •  test neurofiziologjik (elektromiogram)
 •  radiografi të thjeshta (p.sh. e qafës)
 • CT skanimi i trurit dhe shtyllës kurrizore
 •  MRI e trurit dhe shtyllës kurrizore
 •  ekografi dhe triplex i vazave cervikale, karotide
 •  angiografia

QENDRONI TË INFORMUAR

– Na ndiqni në rrjetet sociale që të mësoni të parët lajmet që ju shqetësojnë –

Kjo faqe interneti përdor biskota për t'u siguruar që keni përvojën më të mirë në faqen tonë të internetit.

Klinika jonë është e hapur paradite-pasdite gjatë ditëve të javës VETËM me termin dhe ndodhet në Toumpa Selanik në Dim. Tsiapanou 36-38 në katin e 1-rë.

Emri i plotë *
E-mail
Mesazh