MIGRENA KRONIKE DHE BOTOX

Dr. Manolis Dermitzakis - Neurolog

Doktor i Departamentit të Mjekësisë, A.U.Th. Ritrajnuar në Godeshohe, Gjermani.

MIGRENA KRONIKE DHE BOTOX

Migrena kronike është një ndërlikim i migrenës dhe karakterizohet nga fakti se pacienti vuan nga një dhimbje koke për më shumë se 15 ditë çdo muaj për shumë muaj. Dhimbja e kokës nuk ka domosdoshmërisht karakteristikat klasike të migrenës çdo ditë. Zakonisht ne kete situate te veshtire pacienti abuzon njekohesisht me barnat e dhimbjes ose me triptanet dhe vuan nga depresioni. Shumë herë trajtimi i zakonshëm farmaceutik-parandalues nuk mund ta përballojë këtë gjendje. Prej vitit 2012, administrimi i Botox-it të njohur për arsye mjekësore në këtë rast është miratuar dhe dhënë në Greqi nëpërmjet agjencisë së sigurimeve. 

Procedura është si më poshtë: neurologi injekton BOTOX me shiringa insuline në 35-39 pika në të gjithë kafkën: ballin, anësor (tempull), poshtë në bazën e kafkës në pjesën e pasme dhe edhe më poshtë në qafë. Është një procedurë e standardizuar për të cilën është trajnuar neurologu që e kryen. Fondi jep dy shishe Botox çdo tre muaj pa kosto për pacientin, nëse kërkesa bëhet nga një neurolog i kualifikuar dhe pacienti vuan nga migrena kronike dhe ka dështuar të paktën dy trajtime të mëparshme me ilaçe. 

Avantazhi i madh i këtij trajtimi është se BOTOX-i vepron vetëm lokalisht në vendet e injektimit dhe nuk e rëndon trupin. Efektet anësore që mund të ndodhin janë dhimbja e qafës në 10% dhe rënia e vetullave në pacientët 3%. Megjithatë, nëse shfaqet ndonjë efekt anësor, ai do të zhduket në 100%.

 

QENDRONI TË INFORMUAR

– Na ndiqni në rrjetet sociale që të mësoni të parët lajmet që ju shqetësojnë –

Kjo faqe interneti përdor biskota për t'u siguruar që keni përvojën më të mirë në faqen tonë të internetit.

Klinika jonë është e hapur paradite-pasdite gjatë ditëve të javës VETËM me termin dhe ndodhet në Toumpa Selanik në Dim. Tsiapanou 36-38 në katin e 1-rë.

Emri i plotë *
E-mail
Mesazh